Nieuwe app voor Facebook-afkickers

Niet eerder was er meer nieuws beschikbaar dan nu. Hoe fijn dat ook is, als nieuwsvolger sta je wel voor een keuze. Óf je volgt maar een paar media en mist de rest, óf je hebt tien nieuws-apps op je telefoon die je één voor één moet nalopen. Erg onhandig natuurlijk.

Met Fiper hoef je niet meer te kiezen. De nieuwe app -een Instagram voor nieuws- maakt nieuws volgen weer fijn, handig en snel. Alle media die jij selecteert, komen samen in een overzichtelijke tijdlijn: van de grootste krantensite tot het kleinste kook-, schaats- of mediablog.

Met de innovatieve interface lees je waar en wanneer je maar wilt artikelen van de media die jij vertrouwt en fijn vindt. Loop razendsnel door tientallen muziekblogs. Blader in één tijdlijn door Cosmo, Elle én Linda. Zet in de categorie Film & TV ook dat leuke fanblog van Game of Thrones. Of combineer het Nederlandse technieuws van Tweakers met het Engelstalige van The Verge. Zelfs bijzondere nieuwssites die je eigenlijk vergeten was, vind je zo weer terug.

Geen filter

Fiper komt op het juiste moment, nu Facebook steeds minder nieuws in zijn tijdlijn plaatst. Nu mensen zich afvragen hoe de algoritmes van Mark Zuckerberg hun leven beïnvloeden, hoe ze daar in een nieuwsbubbel zitten. Nu steeds meer mensen van Facebook willen afkicken.

Daar kan Fiper bij helpen. Met een tijdlijn waarin nieuws centraal staat. Met meer overzicht. Diverser. Zonder nepnieuws, filters en bubbels. Nieuws lees je gewoon chronologisch: lekker oldskool. #nofilter!

Zoektocht

Fiper, een Nederlandse app, ontstond omdat we zelf behoefte hadden aan een snelle, mooie, flexibele nieuws-app, waarin je je eigen media-dieet helemaal zelf kunt samenstellen. Waarin je zonder beperkingen meerdere nieuwsbronnen kunt volgen, inclusief kleinere blogs. Zonder het selectieve van Facebook en de drukte van Twitter. En bovendien eentje die op alle apparaten werkt.

Wat ontdekten we? We waren niet de enigen die zoiets misten. Toch bestond een app als Fiper niet. Het was het een óf het ander: óf een nieuws-app is mooi en handig, maar niet flexibel en alleen voor ‘geselecteerde’ media. Óf de app is flexibel en geschikt voor alle media, maar onoverzichtelijk, onaantrekkelijk of onhandig.

Dus bouwden we zelf een alternatief. Fiper is in de kern een flexibele (RSS-)nieuwslezer, maar dan opnieuw bekeken. De interface is aantrekkelijk, aanpasbaar en handig. De tijdlijn is visueel, met grote foto’s, maar kan voor ‘koppensnellers’ ook alleen koppen en kleine foto’s weergeven.

Geen enkel medium wordt uitgesloten. De app gaat tot het uiterste om alle media mooi weer te geven, ook kleine blogs. Daarbij werkt Fiper op alle apparaten, zitten er media in die geen RSS bieden en laden artikelen supersnel dankzij Google AMP. Zo wordt nieuwsvolgen weer aangenaam!

Nieuwsgierig? Download hier de gratis app:


Meer lezen? Kijk hier voor alle mogelijkheden.